Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестната блокада на пътя към „Калотина“ е вдигната

| обновено на 14.08.20 в 15:16
Коли са блокирали пътя към граничния пункт
Снимка: FB/Отровното трио

Протестната блокада на пътя за граничния пункт „Калотина“ бе вдигната около 14 часа, след като се бе образувала около 15 км колона от автомобили.

По обед се образуваха километрични задръствания по пътя „Калотина“ и в двете посоки заради блокада на шосето от страна на протестиращи.

Протестната блокада на пътя за граничния пункт „Калотина“ бе вдигната около 14 часа и движението постепенно започна да се нормализира.

Гранична полиция бяха разделили дългата 15 км колона от автомобили на две части, за да няма прекалено голямо струпване на коли. Едната – от границата до Драгоман, а другата – след Драгоман в посока Сливница.

След като бе вдигната блокадата около 15 часа движението по АМ „Европа“ се нормализира.

Пътят към граничния пункт бе затворен на около 2 километра преди него. На място има присъствие на екипи на „Гранична полиция“ и Областната дирекция на МВР-София.

Протестиращите ще се опитат да издържат възможно най-дълго, каза по-рано за БНР адвокат Николай Хаджигенов - един от така нареченото “Отровно трио, по повод блокадата на пътя:

“Както обещахме многократно – “ще извиваме ръцете на Борисов образно казано, докато ги счупим". Продължаваме да ескалираме, да затваряме все повече и повече, докато затворим цялата страна. Днешното изявление на Борисов показа паническият му страх от протеста. Не напразно три четвърти от него беше огрубяване на протеста, това е Борисовият алабализъм, тоест направи един миш-маш от всевъзможни предложения, въртя ни във въздуха, но идеята преди сроковете в Конституцията да го добута до някакви нормални избори, където забележете, тия избори ще ги прави ГЕРБ. А всъщност идеята на протеста е изборите да не бъдат манипулирани от ГЕРБ, както досега“.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!