Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отрицателни за Covid са контактувалите с лекаря от Кюстендил

Снимка: БТА

Резултатите от тестовете на 25-имата контактували със заразения с Covid-19 лекар от Спешния център в Кюстендил са отрицателни. Това съобщи главният лекар на болницата д-р Александър Величков.

Състоянието на медика, който е от Босилеград, но работи в Спешния център в Кюстендил, е добро.

Лекарят често пътувал през ГКПП-Олтоманци от Босилеград до Кюстендил.

Всичките 25 лица, с които е контактувал, са от персонала на Спешното в кюстендилската болница. Главният лекар на здравното заведение д-р Александър Величков определи състоянието му така:

"Самият той е в добро състояние засега. Надявам се, така ще продължи и занапред".

В самия Босилеград броят на пациентите и на контролните прегледи в Covid амбулаторията драстично намалява за последните десет дни.

От 1-ви до 10 август са регистрирани само четири положителни теста. Всички 13 новодиагностицирани пациенти от  община Босилеград  през последните петнадесетина дена са с по-леки симптоми и се лекуват в Здравния дом, а нито един не е приет в Covid отделенията във вътрешността на Сърбия.

Сред новозаразените има и един лекар и медицинска сестра от самия Здравен дом, които са в карантина и са с леки симптоми, каза на пресконференция шефът на здравния дом в Босилеград и член на общинския кризисен щаб д-р Горан Василов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна