Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ видя пропаганда на БСП в честването на годишнината от Шипченската епопея

Снимка: БТА

По повод утрешното честване на годишнината от Шипченската епопея от ГЕРБ - Габрово разпространиха до медиите своя позиция. В нея посочват, че зад организацията на тържествата, се прикрива опит за пропаганда от страна на БСП и реализиране на политически и партийни цели.

„Зад обявената организация от анонимни родолюбиви граждани стои БСП, които осигуряват автобусен транспорт и присъствие на Румен Радев“, пише в позицията, изпратена до медиите от офиса на ГЕРБ в Габрово. Оттам апелират към хората, които ще се качат до Паметника на свободата, за да отдадат почит на героите,  „да не се поддават на провокацията за превръщане на Шипка в партийно сборище“.

По този повод инициаторът на честването - местният бизнесмен и ротарианец Кольо Йорджев -  посочи, че единствените му подбуди са родолюбиви и обясни, че с организацията на масовите тържества са се заели „Ротари“ - клубове от цялата страна.

„Няма никаква партийност в това нещо. Това е всенародно, за всички хора, които са в България. Вярвам, че хората отиват не да правят партийни демонстрации, а да почетат тези, които са оставили своите кости на Балкана“.

По думите на Кольо Йорджев ротарианците са се заели с организацията на тържествата, след като държавната и местната власт, обединени в Инициативен комитет, решиха да ги отменят.

Според него епидемичната обстановка била само предлог:

„На Балкана е толкова широко, хората могат да стоят на 5 м“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна