Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът "Маймуна" в "Кино за равнопоставеност" днес

Една покана за безплатна прожекция на открито тази вечер отправят от коалицията "Лига на равнопоставеността". Събитието е част от програмата на фестивала "Заедно е супер", който цели да насочи общественото внимание към темите за уважението и приемането на хората, които често окачествяваме като различни.

"Кино за равнопоставеност" ще се проведе до музея "Земята и хората" на сцената на "София съмър фест" от 20.00 часа. Организаторите са избрали да повдигнат темата за различията и приемствеността чрез прекрасния български филм "Маймуна" на Димитър Коцев - Шошо. 

Филм за симпатични странности и чудати отношения, за уважението и любовта, които са в основата на едно семейство и които помагат на човек да съзрее и израсне, преминавайки през трудностите на живота. След прожекцията зрителите ще могат да дискутират с режисьора и актьорите от филма някои важни житейски въпроси.

Повече за събитието и защо организаторите са избрали тъкмо филма "Маймуна" разказва Христо Христозов, арт директор на "София прайд филм фест". 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна