Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: Не повече от 500 000 гласа за ГЕРБ

Цветан Цветанов и Иван Крумов

Не повече от 500 000 гласа за ГЕРБ следващите избори. Това прогнозира в Бургас бившият заместник – председател на политическата формация Цветан Цветанов. В последната година ГЕРБ се превърна в най-мразената партия, каза още той.

Работим за създаването на структури, които ще бъдат обявени публично, след като бъде учредена партията „Републиканци за България“, коментира на среща със симпатизанти в Бургас Цветан Цветанов. Такава дейност е започнала в общините Царево, Несебър, Созопол и Руен, добави той. Относно действията за промяна в Конституцията, Цветанов коментира:

Инициативата за промяна на Конституцията е абсолютно несъстоятелно действие и решение, което беше взето. За промяна на Конституцията, на първо място, трябва да се търси политически консенсус. Не можеш да предложиш проект на Конституция и свикването на Велико народно събрание, ако не си направил най-важното – политическите консултации и общественото обсъждане. Вие видяхте, че много бързо се появи разминаване между внесения проект от ГЕРБ и предложенията, които дойдоха от Обединените патриоти“, коментира Цветанов.

Иван Крумов, собственик на оптика в Бургас, беше представен като човекът, който ще представлява бъдещата партия в морския град. Той уточни, че не бил политически обвързан досега.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!