Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срив на приходите на Rolls-Royce с 26% през първото полугодие

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Компанията Rolls-Royce Holding PLC разкри в четвъртък, че приходите ѝ са се свили до 5,8 милиарда паунда през първата половина на фискалната 2020 г., което представлява спад с 26% в сравнение със същия период на предходната година. В същото време основните приходи на фирмата се свиха с 24% до 5,6 милиарда паунда.

Оперативната загуба на производителя на самолетни двигатели възлиза на 1,77 милиарда британски лири, или по 2,8 паунда за една акция през последния шестмесечен период, приключил на 30-и юни, се казва във финансовия отчет на компанията.

"Завършихме 2019 г. с добра оперативна и финансова инерция. Пандемията Covid-19 обаче повлия значително на резултатите ни през 2020 г. с безпрецедентно негативно въздействие върху авиационния сектор в резултат на принудително приземяване на самолетите по целия свят. Но ние постигнахме значителен напредък с нашето преструктуриране, което включва най-голямата реорганизация на нашия граждански аерокосмически бизнес в история ни", заяви изпълнителният директор на компанията Уорън Ийст.

След слабите финансови резултати акциите на Rolls-Royce поевтиняват с близо 8% в началото на Лондонската борсова търговия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна