Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

76 са новите случаи на коронавирус в страната

| обновено на 01.09.20 в 11:36
6
Снимка: ЕПА/БГНЕС

76 са новите случаи на коронавирусна инфекция през последното денонощие - това показват данните в Единния информационен портал към полунощ. Направени са 4 330 PCR теста. Така новоустановените случаи на Covid-19 за денонощие отново са под 2% от всички взети проби в страната.

16 души са починали, 170 са оздравелите.

727 са пациентите с коронавирус в болници, 65 от тях са в интензивни отделения.

Най-много са новите случаи в София-град – 11. Следват областите Стара Загора – 10 и Варна – 9.

Починали през последното денонощие са жена на 74 г. със сърдечно заболяване, мъж на 86 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, жена на 52 г. с онкологично и сърдечно заболяване, мъж на 76 г. със сърдечно и хронично бъбречно заболяване, жена на 69 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване, жена на 76 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 75 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване, мъж на 37 г. с диабет, мъж на 78 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване, мъж на 61 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване, мъж на 72 г. със сърдечно заболяване, мъж на 61 г. с хронично белодробно заболяване, мъж на 72 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 60 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, мъж на 79 г. със сърдечно заболяване и жена на 85 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания.

Според Националната информационна система у нас медицинските служители, при които е констатиран Covid-19, са общо 890.

Новите случаи, регистрирани през последното денонощие, са десет. От тях 4 са установени при лекари, 3 - при медицински сестри, 2 - при санитари и 1 - при друг медицински персонал.


Графики на ситуацията с Covid-19 в България



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени