Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Излезе от печат четвъртото издание на "Приказни истории с БНР Бургас"

| обновено на 15.09.20 в 16:26

В първия учебен ден БНР Бургас представи официално четвъртото издание на книжката „Приказни истории с БНР Бургас“. Тя е резултат от IV конкурс "Създай книга с БНР Бургас". В него са включиха момчета и момичета от цялата страна, на възраст от 5 до 16 години, с над 100 творби. 

Бяха издадени 40 истории, родени от чистото, красиво и безгранично детско въображение, разказа Марияна Рачева, рекламен мениджър в общественото радио:

"Вече четири години подред, това се превръща в една традиция за нашето радио. Историите стават все по-приятни и забавни и ни е все по-трудно да избираме от многото участници кои да включим в книжката. Въпреки кризата тази година с пандемията и децата останаха вкъщи, избрахме от над 100 творби 40 истории. Оформиха се пет раздела. 

Първият е за най-малките, защото там са творци от детски градини и техните истории са много сладки. Друг е също интересен и иницииран от самите участници от училище "Михаил Лъкатник", те сами са си ги озаглавили "Салата от приказки", с комбинация от познати герои, но в нови варианти. Децата обожават да слушат истории за магии,чудовища и принцеси, затова имаме и такъв раздели. Има още и геометрични и фантастични истории и приказки за добри сърца. 

Имаме участници от Тетевен, София, Царево, Малко Търново, Варна, а тръгнахме само от Бургас."

12 училища и детски градини в страната получиха на първия учебен ден новата книжка „Приказни истории с БНР Бургас“. Авторите на историите получиха и своите грамоти за участието си в литературния конкурс. Така за четвърта поредна година общественото радио спазва традицията като обогатява детския фонд на библиотеките с нови, интересни, детски книжки, създадени от деца за деца.

Освен книжния вариант, децата могат да се насладят и на аудио вариант на историите, прочетени от гласовете на БНР Бургас. Аудио книгата ще бъде издадена на диск, а ще бъде качена съвсем скоро и в канала на радиото в YouTube.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна