Роза Боянова: Фотев говореше малко, но ронеше бисери

С кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ БНР-Бургас отбелязва  90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев. Община Бургас и БНР-Бургас обявиха събитията, посветени на поета Христо Фотев Съвместно с..

обновено на 06.03.24 в 10:38

БНР-Бургас подготвя изложба за Христо Фотев пред НХК

БНР-Бургас ще отбележи 90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас обществената медия подготвя биографична експозиция, посветена на житейския и..

публикувано на 23.02.24 в 15:22

Отбелязваме Световния ден на радиото

Отбелязваме Световния ден на радиото. Инициативата е на ЮНЕСКО. Тази година честването ще се проведе за 13-и пореден път, и е под наслов: "Радиото: един век информира, забавлява и образова".  Бургазлия реставрира радио апарати от Втората световна..

публикувано на 13.02.24 в 10:43

Талантът е като кашлица, не можеш да го скриеш!

„Моята детска мечта беше да бъда зъболекар, но музиката преобърна живота ми и нито за миг не съжалявам!“ Това сподели певецът Стефан Илчев в ефира на предаването „Детско царство“. Водещите  Криси, Григор и Атанасия Петрова върнаха звездата с..

публикувано на 11.02.24 в 09:30

Разкажете ни за вашия Христо Фотев!

Роден на Благовещение, омагьосващ с думите, отдаден на морето и своя Бургас, този година Христо Фотев щеше да навърши 90 години. БНР-Бургас ще отбележи годишнината от рождението на поета с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието..

обновено на 03.02.24 в 13:27

БНР Бургас с две номинации за наградата "Сирак Скитник"

Днес Българското национално радио чества 89 години от създаването си. На 25-и януари 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис Трети за утвърждаване Наредба-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така..

публикувано на 25.01.24 в 11:00

Пепа Запрянова за магията на фолклора в "Детско царство"

Директорът на ОУ "Елин Пелин" и ръководител на народен хор „Трепетлика“ и детската фолклорна формация „Шарени гайтани“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие-Бургас Пепа Запрянова гостува в предаването „Детско царство“. Пред водещите..

публикувано на 19.01.24 в 17:11

Отец Радослав пред "Детско царство": "Вярата учи на доброта и смирение!"

Православието трябва да се изучава задължително редом с останалите предмети в училище. Това заяви отец Радослав от храм "Света Богородица" в Бургас в предаването "Детско царство". Самият той е баща на 3 деца. Вярата учи на доброта, смирение..

публикувано на 05.01.24 в 16:19

БНР обяви имената на "Българските посланици на културата 2023"

Имената на 12-те творци в кампанията на БНР " Българските посланици на културата 2023 " бяха обявени на тържествена церемония в Софийската градска художествена галерия.. Церемонията беше открита от генералния директор на БНР – Милен Митев. На..

обновено на 27.12.23 в 14:14