Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маями спечели серията срещу Милуоки, Лейкърс поведе на Хюстън

Бътлър от Маями (в тъмен екип) е фаулиран от Лопес от Милуоки.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Маями Хийт се класира за финала в Източната конференция на НБА, след като в петия мач в серията спечели срещу Милуоки със 103:04. Голямата звезда на Бъкс Янис Антетокумбо не игра в срещата заради разтежение на десния глезен, а най-добрият тим в редовния сезон вече е извън битката за титлата.

Джими Бътлър и Горан Драгич вкараха по 17 точки за Хийт, който взе серията с 4-1 и чака на финала Бостън или Торонто. Това е първо участие за Маями във финал в Конференцията от 2014 година насам и първо участие на Бътлър във Финална четворка в кариерата.

Крис Мидълтън беше най-добър реализатор за Милуоки с 23 точки, а след него се нареди Брук Лопес с 15 и 14 борби.

Лос Анджелис Лейкърс поведе с 2-1 победи на Запад срещу Хюстън Рокетс, след като спечели третата среща със 112:102. ЛеБрон Джеймс отбеляза 36 точки за Езерняците. Раджон Рондо пък избухна в най-важния момент от мача- четвъртата част, за да наклони везните в полза на Лос Анджелис.

Джеймс подобри рекорда от 162 победи в плейофите, като до този момент номер 1 беше друг бивш играч на тима му - Дерек Фишер със 161. Рондо пък наниза 21 точки и подаде 9 завършващи паса, за да отвори пътя към успеха. Той отбеляза 8 точки в серията 10:0 за Лейкърс в началните минути на четвъртия период, както и подаде за другия кош в този момент.

Антъни Дейвис реализира 26 точки, а Кайл Кузма прибави 14. За Ракетите Джеймс Хардън завърши с 33 точки, а Ръсел Уестбрук остана с 30.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна