Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Операция срещу организираната престъпност в Кюстендил

| обновено на 09.09.20 в 18:39
Снимка: Кирил Фалин

Главният прокурор Иван Гешев оглави спецоперация, при която днес в Кюстендил бяха задържани 6 души от известните ромски фамилии Гольовци и Ропотамци .

Престъпленията, по които се разследват двете фамилии, са наркотици, лихварство, нападение и насилие над полицаи, станало наскоро:
"Бяха бити български полицаи, мисля, че бяха четири човека, включително и кучето, с което са работили и вероятно са търсили наркотични вещества, което е срамно за държавата и е недопустимо. Ние в някаква степен сме го превърнали в национален спорт да се бият полицаите. От друга страна смятаме, че те трябва да ни пазят. Друг е въпросът към кои от случаите ще съберем доказателства и за кои ще бъдат повдигнати обвинения".
Главният прокурор Иван Гешев обяви:
"Няма нищо лошо да си богат човек, обаче за да си богат човек, трябва да си плащаш данъците, за да може с тези данъци да се строят улици, да се плащат възнаграждение на учители, на нашето здравеопазване. Вижте в какви къщи живеят, вижте какви коли карат - стандарт, който не може да си позволят преобладаващата част от българските граждани и тук въпросът е какви данъци са платили, какво работят, какво са дали на българската държава като данъци и много други въпроси. Част от работата ни е да не допуснем това, което се случва на много места в страната. Виждаме хора, които карат коли за милиони, които нямат нито един ден трудов стаж, които не са платили грам данъци, което не може да се случи почти никъде в света".
Идването на Гешев се коментира доста сред кюстендилци, още повече, че не за пръв път в квартал "Изток" се правят подобни операции и се претърсват имоти и се проверяват хора от фамилията на Гольовците:
"За Гольовците нищо не се чува. Да видим. Той големи приказки ги говори там, ама да видим".
„Гольовци или Ропотамци, Череп или Ланец, "бизнесмени" или политици - свърши безнаказаността за всички нарушили закона. Независимо от социалния статус, милионите или връзките. Защото българите искат и заслужават справедливост!“, написа днес Иван Гешев в акаунта си в Туитър.

Снимка: Прокуратура на РБ

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна