Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НСТС обсъжда в понеделник резултатите от схемата 60/40

Снимка: БГНЕС

Анализ на резултатите от схемата за подкрепа на заетостта 60 на 40 ще бъде обсъдена от Националния съвет за тристранно сътрудничество утре - на присъствено заседание, съобщиха от правителствената пресслужба. 
Бизнесът очаква промени в дизайна на схемата 60 на 40, която бе разработена с цел подкрепа на работодателите в условията на кризата от Ковид-19. Макар че от кабинета са категорични, че благодарение на нея са запазени хиляди работни места, редица компании все още не могат да се възползват от нея или смятат възможностите й за ограничени. Освен това бизнесът настоява за допълнителни мерки за подкрепа, а фактът, че държавният бюджет все още е на излишък, е сигурен сигнал, че към работодателите не са насочени достатъчно помощи, са подчертавали неведнъж от различните работодателски организации. 
В дневния ред на утрешното заседание е и определянето на линията на бедност за догодина. По предложене на кабинета тя трябва да бъде 369 лева или с 6 лева повече спрямо линията на бедност тази година. 
Това е първото присъствено заседание на социалните партньори от много време насам. Заседанията се продеждат в сградата на Министерския съвет. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна