Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вяра Йовева и предизвикателствата на военната фотография

"Фотографията за мен е смисълът на живота ми! Страстта ми към фотографията дойде ненадейно и остави в мен отпечатък завинаги", споделя пред БНР Вяра Йовева, която е фотограф от 2003 г. 

"Обичам да снимам всичко - пейзажите, животните, но най-много обичам да снимам хората. Техните лица, техните емоции - това е историята на реалния живот. Вдъхновяващо е!

От 2011 г. работя като военен фотограф в Министерството на отбраната. Голямо предизвикателство е работата на военния фотограф. Имам възможността да съм на места, на които се провеждат учения. Обичам да летя на военен самолет, хеликоптер, да плавам на боен кораб и да запечатвам емоциите на хората в униформа, докато те изпълняват своя дълг към Родината", казва още Йовева.





"За Българската армия най-важното са личностите, хората, мъжете и жените в униформа, които професионално изпълняват задълженията си и дават своя принос за сигурността и отбраната на страната. Тези моменти на дълг и гордост имам честта да запечатвам".







"Чрез моите снимки искам да мотивирам българските военнослужещи, които са всеотдайни и с гордост носят своята униформа, честта на пагона, под който служат", отбелязва още фотографката.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна