Eмисия новини
от 12.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Вяра Йовева и предизвикателствата на военната фотография

"Фотографията за мен е смисълът на живота ми! Страстта ми към фотографията дойде ненадейно и остави в мен отпечатък завинаги", споделя пред БНР Вяра Йовева, която е фотограф от 2003 г. 

"Обичам да снимам всичко - пейзажите, животните, но най-много обичам да снимам хората. Техните лица, техните емоции - това е историята на реалния живот. Вдъхновяващо е!

От 2011 г. работя като военен фотограф в Министерството на отбраната. Голямо предизвикателство е работата на военния фотограф. Имам възможността да съм на места, на които се провеждат учения. Обичам да летя на военен самолет, хеликоптер, да плавам на боен кораб и да запечатвам емоциите на хората в униформа, докато те изпълняват своя дълг към Родината", казва още Йовева.

"За Българската армия най-важното са личностите, хората, мъжете и жените в униформа, които професионално изпълняват задълженията си и дават своя принос за сигурността и отбраната на страната. Тези моменти на дълг и гордост имам честта да запечатвам"."Чрез моите снимки искам да мотивирам българските военнослужещи, които са всеотдайни и с гордост носят своята униформа, честта на пагона, под който служат", отбелязва още фотографката.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от