Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тотнъм обърна 9 от Локомотив (Пд) за 2:1

Снимка: Спортал

Локомотив (Пд) падна с 1:2 от Тотнъм с двама души по-малко и след обрат в мач от втория предварителен кръг на турнира Лига Европа. Домакините играха като равен с равен с именития си съперник, поведоха в резултата, но останали по-малко на терена не успяха да задържат преднината си.

Фенове на Локомотив (Пд) пък се събраха и гледаха на голяма видеостена мача в непосредствена близост до стадиона и бурно подкрепяха своите любимци.

Гостите, в чийто състав излязоха повечето им титуляри, започнаха по-уверено и още във втората минута създадоха опасност ред вратата на съперника. При бърза атака на Стивън Бергвайн Хюн Мин Сон, който стреля в далечния ъгъл от границата на наказателното поле, но вратарят на "черно-белите" Мартин Луков изби топката с крак.

Девет минути по-късно Хюн Мин Сон пусна пас към Ло Селсо, последва подаване към Стивън Бергвайн. Нидерландецът отправи удар от границата на наказателното поле към вратата на пловдивчани, но за негово неудовлетворение топката уцели напречната греда. Нападателят на Локомотив (Пд) Анте Аралица стреля неточно при ответната атака на на своя тим минута по-късно.

В 23-ата Бирсент Карагарен центрира в наказателното поле на островитяните към Момчил Цветанов. Последният обаче извърши нарушение в атака.

В 27-ата минута играчите на Тотнъм поискаха дузпа, след като Стивън Бергвайн получи топката в наказателното поле на "смърфовете", опита да преодолее Лукас Масоеро, който обаче го спря. Съдията прецени, че няма основания да отсъди 11-метров наказателен удар. Минута по-късно голмайсторът на англичаните Хари Кейн опита късмета си, но стреля неточно.

В 42-ата минута Стивън Бергвайн подаде Хюн Мин Сон. Кореецът подаде на Хари Кейн, който изпревари Лукас Масоеро и пробва удар с пета, на Пламен Луков прояви съобразителност и улови топката.

Във втората минута на добавеното време на първата част Димитър Илиев подаде към Бирсент Карагарен, който обаче прати топката в аут.

Англичаните започнаха по-активно и второто полувреме. В 53-ата минута Бен Дейвис намери на удобна позиця Хюн Мин Сон, който обаче от няколко метра прати топката над вратата на Луков. 

Пет минути по-късно Джовани Ло Селсо свали с гърди към Хари Кейн в 59-ата минута, чийто изстрел бе париран от стража на "черно-белите". 

Локомотивци търпеливо чакаха своя шанс и той дойде в 71-ата минута. Тогава Димитър Илиев отклони центриране от корнер на първа греда. Влезлият на смяна Георги Минчев остана непокрит и прати топката във вратата на "шпорите" за 1:0. 

Две минути по-късно домакините организираха нова опасна атака, Бирсент Карагарен стреля опасно, но Уго Ларис спаси. В следващите минути обаче мачът се разви драматично за "смърфовете". 

В 78-ата минута след мелле в наказателното поле за локомотивци Бен Дейвис стреля с глава, а Диниш Алмейда изби топката с ръка от голлинията и съдията Харм Осмерс го изгони от игра и отсъди дузпа. Веднага последва и втори жълт картон на Бирсент Карагарен за реплика . 

Така домакините останаха с двама човека по-малко на терена. Хари Кейн реализира отсъдената дузпа и изравни за 1:1 в 79-ата минута. В 82-ата минута Лукас Моура центрира, Хари Кейн стреля с глава, но Луков спаси. 

С двама души повече англичаните направиха пълен обрат. Лукас Моура центрира по земя за съотборника си Танги Ндонбеле в наказателното поле на "черно-белитe", който се разписа за 1:2.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна