Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влакът е тръгнал в 6:30 ч., трябвало е да пристигне в 12:30 ч.

Бързият влак от София за Бургас закъсня с 88 минути заради инцидент (ОБНОВЕНА)



С 88 минути закъснение в Бургас пристигна бързия влак от София, чиито мишинисти пострадаха при счупване на стъкло на локомотивната кабина. Тя бе счупена от хвърлен предмет от пътник, движещ се в друг влак, в участъка между Белово и Септември. 

Влакът пристигна в Бургас в 13,52 минути, вместо по разписание в 12,30 часа. Композицията прекарва 62 минути на гарата в Септември заради внезапен инцидент. Машинистът Илиян Тодоров е леко пострадал, но  докарва влакът в Бургас.

Разминавайки се с влак 8640, някой от състава изхвърли нещо като балон или подобно, с вода, при което при скорост от 80 км и на двата влака, чупи стъклото и влиза в кабината, прорязва мен и колегата. За съжаление помощник машинистът е доста пострадал и към момента трябва да е в София на лечение“

За 7 години работи в системата на БДЖ това е пети инцидент за Тодоров. Пътниците слязоха от влака вече спокойни, но не отрекоха, че е имало притеснение.

„Бяха много притестени хората, и началник гарата, обаждаха се, защото и ние питахме какво е станало“

От БДЖ осъдиха остро подобни посегателства, застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона.

Посегателство срещу локомотив на бързия влак от София за Бургас предизвика щети и закъснение в разписанието. Той е престоял на гара Септември 62 минути, потвърди за БНР Бургас Петко Александров от железопътния превозвач. 

До инцидента се е стигнало при разминаване на композицията с друг влак. От последния вагон е хвърлен предмет срещу насрещно преминаващият влак за Бургас. От счупеното стъкло са пострадали машинистът и помощникът му. 

Повече чуйте в звуковия файл:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна