Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музеите в Смолян с безплатен вход

Регионален исторически музей "Стою Шишков" - Смолян
Снимка: Божидар Чолаков, БНР Кърджали

Днес и утре са дните на „Отворени врати“ за безплатни посещения на музеите в Смолян. И през настоящата 2020 година за 22-ри пореден път се провеждат Европейските дни на наследството, под постоянното мото: ”Европа, общо наследство” като съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейския съюз. За 2020 г. инициативите се провеждат под мотото „Наследство и образование“. 

Регионалният исторически музей "Стойо Шишков", в партньорство с Община Смолян и клуб "Приятели на музея", организират разнообразни мероприятия през целият месец септември. Днес и утре са дните на отворени врати за безплатни посещения на музеите в Смолян. В събота ще може да се види къщата музей "Ласло Наги", а в неделя постоянната експозиция в музея "Културно историческо богатство на Родопите от древността до наши дни", както и временните изложби. 

От 24-ти до 29-и септември ще се реализира инициативата "Ден на европейската литература на Европа" в партньорство с музея, библиотеката и художествената галерия  в областният град. Тя ще представлява четения на известни и обичани европейски автори. Четящи ще са известни личности, почетни граждани, общественици, учени, спортисти.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна