Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две паралелки с гимназисти и един преподавател от област Стара Загора остават под карантина след първата учебна седмица

Снимка: архив

Общо две паралелки в Езикова гимназия „Ромен Ролан“ – Стара Загора и в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък са поставени под 14-дневна домашна карантина, заради потвърдени случаи на COVID-19. 

Ученик от 11 клас в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък е дал положителен резултат в петък след диагностициране с PCR тест, по повод предстоящо пътуване в чужбина. Той е в добро състояние и се лекува в домашни условия. Съучениците му от паралелката са поставени под 14-дневна домашна карантина.

На 19 септември положителен резултат за COVID-19 е отчетен и при 18-годишен ученик от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора. Той е в добро състояние и е на домашно лечение. Цялата паралелка е под домашна карантина.

Третият случай на установен с коронавирус в училищата на област Стара Загора от началото на учебната година е преподавател във Второ основно училище в Раднево. Той също е заразен е карантиниран. Учителят  е използвал лични предпазни средства и не е бил в близък контакт с преподаватели и ученици, което не налага карантиниране на други хора, съобщават от РЗИ - Стара Загора.

В училищата е извършена крайна дезинфекция. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна