Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илон Мъск: "Тесла" ще продава евтини електромобили за по 25 хил. долара до 2023 година

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изпълнителният директор на "Тесла" (Tesla Inc.) Илон Мъск изрази увереност, че неговата компания ще предложи на пазара евтини електрически превозни средства на стойност 25 000 щатски долара в рамките на следващите три години.

Говорейки по време на т.нар. "Ден на производството на батерии" на компанията "Тесла", Мъск отбеляза, че е необходима светът да бъде устойчив и че основната цел на компанията е да ускори този процес.

"Все още нямаме наистина достъпни автомобили“, заяви той, твърдейки, че причината за това е липсата на достъпни батерийни клетки и че намаляването на цената на батериите ще доведе до намаляване на цената и на електромобилите.

По време на събитието Илон Мъск обяви, че компанията ще започне да произвежда батерии с двойна употреба, които служат като енергийно устройство и структура и добави, че крайната цел на "Тесла" е да бъде по-добра в производството от всяка друга компания в света.

След коментарите на Мъск акциите на Tesla поевтиняха с близо 5% на извънборсовата търговия на Уолстрийт, търгувайки се около 404 долара за една акция, след като приключиха сесията във вторник със спад от 5,6 на сто. Това намали само в рамките на часове пазарната капитализация на компанията с около 50 млрд. долара.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна