Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Кварто квартет“ с нов сезон – „Пулсът на Европа“

Снимка: личен архив

Музикантите от „Кварто квартет“ ще открият своя сезон с концерт включен в програмата на 51-вото издание на Международния музикален фестивал „Софийски музикални седмици“ на 23 септември от 19 часа в зала „България“.

„Избрахме Есенното равноденствие за начало на концертния ни сезон „Пулсът на Европа“, защото това е специален ден за всички нас, особено в тази година“ – каза примариусът на състава Иван Пенчев.

На сцената, заедно с изпълнителите от квартета (Иван Пенчев – цигулка, Татяна Тодорова – виола, Димитър Тенчев – виолончело), ще бъдат и пианистката Надежда Цанова и контрабасистката Лена Карни. Композициите, които са избрали да представят на публиката, са популярният квинтет „Пъстървата“ в Ла мажор от Франц Шуберт за пиано, цигулка, виола, виолончело и контрабас и Клавирен квартет №1 „Ала цингарезе“ от Йоханес Брамс.

По време на подготовката за концерта Валерия Христова се срещна и разговаря с Иван Пенчев, Татяна Тодорова и Надежда Цанова. Чуйте какво споделиха те в звуковия файл.


Билети на касата на зала „България“, както и чрез мрежата на техните партньори. Билети с отстъпка за учащи и пенсионери на касите.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна