Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ас на Манчестър Сити извън игра поне месец

Габриел Жезус
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Манчестър Сити - Габриел Жезус, ще бъде извън игра поне месец заради мускулна контузия, каза мениджърът на тима по футбол Пеп Гуардиола. Сити е без двамата си титулярни нападатели, след като аржентинецът Серхо Агуеро също е контузен.

"Габриел се контузи срещу Уулвърхемптън в понеделник, така че няма да може да играе един месец. Той е с мускулен проблем. Нямаме Серхио, нямаме Габриел", каза мениджърът на Сити.

"Разбира се, имаме много възможности. Имаме Лиъм Делап, Коул Палмър. Ще видим", добави Гуардиола, чийто отбор гостува на Бърнли в четвъртия кръг за Купата на лигата в сряда и е домакин на Лестър във Висшата лига в неделя.

Манчестър Сити има доста проблеми със състава. Илкай Гюндоган не е на разположение заради инфекция с Ковид-19, а Аймерик Лапорт, Бернардо Силва, Жоао Кансело и Олександър Зинченко лекуват контузии. 

Гуардиола обвини футболните власти, че не се грижат достатъчно за благосъстоянието на играчите.

"Реалността е такава, каквато е. Не е само Сити, това са всички клубове и държави. Никой не се интересува от играчите. Всички - Висшата лига, УЕФА, Лигата - защитават собствения си бизнес и позиция", каза още Гуардиола.

„Играчите имаха двуседмична предсезонна подготовка и сега трябва да играят на всеки три дни в продължение на 11 месеца. Няма да променя нищо, казвайки обратното. Разбирам, че това е изключителна ситуация за всички - ресторанти, театри, кина, музеи", добави мениджърът на Сити.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна