Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма желаещи да ремонтират спешните медицински центрове във Великотърновско

Снимка: БГНЕС

Петте филиала на Спешната медицинска помощ в област Велико Търново ще продължат работата си в старите бази, защото нито един кандидат не е пожелал да поеме ремонтите по обществената поръчка, обявена от Министерството на здравеопазването.

Нито една фирма не е кандидатствала за ремонтите на Спешните центрове във Великотърновска област, с които Здравното министерство обяви, че ще модернизира базите за близо 700 хиляди лева. В недобри условия работата си ще продължат спешните медици във филиалите в Горна Оряховица, Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица и Свищов.  

За Велико Търново е предвидено изграждането на нова сграда, посочи изпълнителният директор на областната болница д-р Стефан Филев: 

„Ние сме готови от две години да започнем. Чакаме да се приключи, имало е жалби по обществената поръчка, обявена от Министерството, да започнат фирмите изпълнители да работят“. 

Новият Спешен център във Велико Търново ще е в двора на болницата, като срокът за изпълнение е 8 месеца. Финансирането е за близо половин милион лева. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна