Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три часа закъснение на влака София – Бургас, чийто локомотив се запали (обновена)

| обновено на 28.09.20 в 20:16

Пожар в локомотива на влаковата композиция от София за Бургас е възникнал в района на отсечката след жп прелеза до с. Карагеоргиево. Сигналът за инцидента е бил подаден малко след 13.00 часа днес. Всички 30 пътници са евакуирани в последния вагон на влака.
Хората са били отведени до гара Черноград, където се наложило да престоят около три часа, разказаха пътниците.Те пристигнаха в Бургас, с влака от Сливен, където са били прехвърлени.
"Ние видяхме само дима. Дойдоха две пожарни първо, полиция, после дойдоха още две пожарни. Кондукторката ни изтегли в последния вагон, само и само да не стане нещо. И от един и петнайсет до четири часа нито вода ни донесоха, нито нищо. А можеше с автобуси да ни извозят. Имаше пора, които бяха на работа и не знам как ще се оправят".

Локомотивната бригада е реагирала своевременно, като машинистите са активирали противопожарната система в локомотива и са използвали два пожарогасителя.

Към мястото на инцидента се насочил един противопожарен автомобил с четирима огнеборци за охраняване на местопроизшествието и недопускане на повторно запалване.

При възникналата ситуация не е имало опасност за пътниците и персонала във влака, уточняват от железницата. Преустановеното движение на влакове по линията причини закъснения в разписанието.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени