Eмисия новини
от 05.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

КК „Албена“ приключва сезона си на загуба

плажът в Албена

За първи път в 52-годишната си история КК „Албена“ приключва сезона си на загуба.

Реализираните нощувки в комплекса са 365 000, като за миналата година те са били 1 млн. и  500 000.

Истински сезон през това лято е имало само през месец август, като дори тогава максимумът, който е бил достигнат, е бил от 7 000 туристи, при двойно по-голям капацитет на легловата база.

Удар върху комплекса е бил и отливът на германските туристи, след като област Добрич беше обявена за рискова зона заради ръст на заболелите с Covid-19.

"Само от изтеглянето на немските туристи КК „Албена“ е загубил около 6 млн. лева очаквани приходи.

Държавата би трябвало да фокусира вниманието си върху област Добрич, в чиято територия е над една трета от Черноморското крайбрежие и да поправи грешките, които доведоха до обявяването ѝ като опасна зона, сподели изпълнителният директор на курорта Красимир Станев.

Като изключително полезна определи Красимир Станев мярката 60/40, благодарение на която до края на годината курортът ще получи подпомагане от около 4 млн. лева.

Според него обслужващият персонал в курортните комплекси трябва също да бъде включен в рисковите професии от първа линия.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от
Будител на годината 2020