Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Ангелов: Няма нужда от разширяване на мерките срещу Covid-19

| обновено на 29.09.20 в 10:16
Снимка: БГНЕС

Няма нужда от разширяване на мерките срещу Covid-19 в България. Това обяви пред бТВ министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов. 

"Към настоящия момент ситуацията в България е под контрол и в момента няма здравна криза. От всички европейски страни България е на 26-о място от 29 страни в Европейския съюз и в Европейското икономическо пространство. Преди бяхме на 2-ро място по заболеваемост. В момента ситуацията в България е абсолютно контролирана и хората могат да бъдат спокойни, че всичко се случва по начина, по който трябва да се случи", каза той.

Здравният министър посочи и че от месеци броят на пациентите с коронавирус, настанени в болници, е постоянен - около 750, от тях между 40 и 50 в интензивно отделение.

В четвъртък започват отново седмичните брифинги, на които от Министерството на здравеопазването и Националният оперативен щаб ще дават актуалната информация за развитието на пандемията у нас. 

Отменено е правителственото решение, с което на последното редовно заседание миналата сряда бе подкрепен инвестиционен проект за 20 милиона лева за продажба на лекарства от машини в населени места без аптеки.

Становището на здравното ведомство по проекта е било отрицателно, фирмата „Пос Фарма“ АД вече е оттеглила инвестиционното си предложение, стана ясно от думите на министъра. 

Подкрепата за инвестицията бе внесена за одобрение от Министерство на икономиката, за да може да бъде подкрепена от държавата.  

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени