Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илия Кирчев напуска зам.- кметския пост на Пловдив

Илия Кирчев напуска зам.- кметския пост в Община Пловдив. Утре е последният работен ден на Кирчев, който отговаряше за финансите, здравеопазването, стопанските дейности и екологията в кметския екип на Здравко Димитров..

„Получих много добро предложение за работа и съм в процес на преговори, които ще приключат следващия месец", обясни Илия Кирчев.

Кметът Здравко Димитров го покани да остане като външен финансов консултант и подчерта, че Илия Кирчев има заслуги за финансовата стабилност на Пловдив в годината на ковид кризата. Димитров му благодари за съвместната работа. 

Илия Кирчев влезе в общината в началото на мандата на Здравко Димитров като експерт и без политически опит. На няколко пъти той срещна съпротивата на общинските съветници, включително на ГЕРБ, с предложенията си общината да изтегли заем от около 100 милиона лева за реализиране на големи инфраструктурни проекти. 

Първото му предложение бе в края на миналата година, а последното на сесията на общинския съвет миналия четвъртък. Бюджетната прогноза, в която отново се предвиждаше поемането на нов дълг, бе оттеглена от кмета Здравко Димитров заради необходимостта от обществено обсъждане и подкрепа. 

Преди да заеме поста Илия Кирчев е работил в банковия сектор.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна