Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров без проблеми срази французина Грегоар Барер

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за втория кръг в Откритото първенство на Франция по тенис след 6:3, 6:2, 6:2 срещу местния състезател Грегоар Барер. Досега двамата имаха един мач – тази година на турнира в Монпелие, в който победата бе за французина с 2:1 сета. Този път обаче българинът изигра убедителен мач, в който нито за момент не изпусна контрола на срещата.

Следващият съперник на Димитров ще бъде словакът Андрей Мартин, който спечели с 3:0 сета срещу Жоао Соуза (Португалия) – 7:5, 6:1, 6:2.

Миналата година Димитров стигна до третия кръг в Париж, където отстъпи на шампиона от 2015 година Стан Вавринка (Швейцария) след три тайбрека - 6:7, 6:7, 6:7.

“Вчера дори не успях да тренирам през целия ден. Почти два дни без тенис и трябваше да се нагодя към съперника. Доста бавен корт, топките са тежки, проблеми с ракетите, надявам се вдругиден да съм по-добре с тези неща”, заяви минути след победата пред БНТ Григор.

За времето, в което Димитров се пребори с коронавируса, той каза. “Да, не беше лесно, отне ми малко повече време, но правилната нагласа и позитивизмът ми помогнаха. Още малко ми трябва, за да вляза във формата, в която бях. Усещам лека умора и ми трябват още тренировки.”


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна