Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Троян приема първото издание на Мотокрос на балканските нации

Троян ще е домакин на първото издание на Мотокроса на балканските нации. Надпреварата ще е проведе на 3 и 4 октомври и ще е най-голямото отборно състезание организирано от Балканския мотоциклетен съюз. Надпреварата на мотополигона край Троян ще бъде и пети кръг от BMU европейския шампионат по мотокрос.

От своето създаване през 2000 година, форматът за класирането на националните отбори остана непроменен, като калкулацията бе сбор от точки в различните кръгове. България е носител на Отборната купа в този шампионат точно 20 пъти.

За първото издание на този шампионат заявки за участие са подали отбори от Румъния, Гърция, Турция, Молдова и Северна Македония. Очаква се в последният момент да се включи и тима на Кипър.  Общо броят на участващите състезатели се очаква да бъде над 120.

Регламентът на новия формат предвижда определянето на носителя на трофея да става в едно състезание, като организаторите ще бъдат на ротационен принцип.

Организатори на състезанието са СМК Троян Моторспорт 01 и община Троян.
Генералният секретар на БФ Мотоциклетизъм Иво Цветанов сподали, че от следвнащата година централа има идея да направи състезание, което е комбинация между мотокрос и биатлон.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени