Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туск: Демокрацията в България ще има окончателната си дума на изборите

Бойко Борисов с Доналд Туск.
Снимка: Фейсбук/Доналд Туск

Председателят на Европейската народна партия Доналд Туск изрази подкрепа за премиера Бойко Борисов по повод продължаващите в България протести с искания за оставка на министър-председателя. Пресцентърът на ГЕРБ разпространи съобщение за среща между двамата в рамките на провеждащото се в Брюксел заседание на Европейския съвет, на която Туск е заявил: „Имате нашата подкрепа! Редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение“.

Борисов и Туск са се обединили около мнението, че кабинетът е постигнал важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани, а политиките на правителство могат да гарантират устойчиво развитие на България.

Самият Туск написа във Фейсбук, че е провел открит разговор с Борисов: „Страната измина дълъг път откакто той е на власт, но остават предизвикателства. Необходими са допълнителни реформи с оглед на върховенството на закона, независимостта на съдебната власт и борбата с корупцията – основополагащи ценности на ЕНП. А демокрацията в България ще има окончателната си дума на изборите“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна