Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тийнейджърка на първи полуфинал в Големия шлем без загубен сет

Ига Швьонтек е на полуфинал в Париж без загубен сет.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ига Швьонтек се класира за първи път в кариерата си за полуфинал в турнир от Големия шлем. Полската тийнейджърка победи квалификантката Мартина Тревизан от Италия в два сета с 6:3, 6:1 на Откритото първенство по тенис на Франция.

Швьонтек, която е №53 в света, доминираше изцяло в двубоя на корт "Филип Шатрие" в Париж, продължил точно 80 минути. Италианката, намираща се на 159-о място в ранглистата, постигна по един пробив във всеки от сетовете, но на свой ред Ига Швьонтек спечели общо шест пъти подаването на Тревизан.

19-годишната Ига записа 20 печеливши удари при 19 непредизвикани грешки. Тя спечели седем от деветте точки при излизане на мрежата.

Полякинята все още няма нито един загубен сет по време на тазгодишното издание на "Ролан Гарос",след като до момента отстрани поставената под номер едно в схемата Симона Халеп (Румъния), както и шампионката от Откритото първенство на Франция през 2018 година и финалистка от миналия сезон Маркета Вондроушова (Чехия).

На полуфиналите във френската столица Швьонтек ще се изправи в четвъртък срещу квалификантката Надя Подороска от Аржентина, която заема 131-о място в класацията на WTA..

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна