Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и БСП в схватка заради "инфантилно" на Иво Христов

Иво Христов
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ поиска в декларация оставката на депутата от БСП Иво Христов заради негови думи в интервю за национална медия, в което нарича българското общество "инфантилно".

Депутатът Тома Биков призова БСП да изрази позиция по случая:

"Пасивната ви позиция след подобни изказвания е симптоматична за начина ви на мислене. За вас неинфантилни и недебилни са само онези български граждани, които са готови да ви припознаят като свое политическо представителство.

Това политическо високомерие е една от причините вече повече от десет години да не сте в състояние да спечелите доверието на мнозинството от българските граждани".

С искането си парламентарната група на ГЕРБ се солидаризира с решението на младежката си организация, която вчера настоя за оставката на социалиста.

От БСП реагираха остро. От трибуната Драгомир Стойнев заяви, че управляващите нямат морално право да искат оставката на Иво Христов и цитира думи на премиера Борисов:

"Само че когато си обграден от тъпанари, нито може да се прави политика, нито да се говори истината и да се правят реформи, цитирам министър-председателя Бойко Борисов.

Кой ще се извини за тези думи? Как бихме реагирали, когато председателят на Народното събрание е проста кърджалийска гугутка. Как бихте реагирали на едно подобно...Това е казано от министър-председателя."


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна