Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия и Турция със зрелище в Кьолн

Германия и Турция направиха зрелище, завършило 3:3

Отборите на Германия и Турция не успяха да излъчат победител в приятелски мач помежду си, игран на "Райн Енерги Щадион" в Кьолн. Срещата бе доста зрелищна и завърши при резултат 3:3. Интересното е, че пет от шестте гола в мача паднаха през втората част. Домакините на три пъти повеждаха, но гостите на три пъти изравняваха, като последният гол падна дълбоко в добавеното време.

Първата част предложи по-малко емоции, като едва в добавеното време Юлиан Дракслер получи извеждащ пас и елегантно прехвърли вратаря за 1:0.
Турция обаче изравни в 50-ата минута, когато Йозан Туфан получи на границата на пеналта и с добре насочен удар не остави шансове на вратаря за 1:1.
Бундестима си върна преднината в 58-ата минута. Флориан Нойхаус направи двойно подаване с Кай Хавертц и нахлу в наказателното поле, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата за 2:1.
В 67-ата минута обаче резултатът отново бе изравнен. Ефеджан Карача отне от Нойхаус, след което останал очи в очи с вратаря вкара за 2:2.

Германия отново излезе напред в 80-ата минута. Тогава при едно центриране защитник не се намеси добре и прати кълбото в краката на Джан-Лука Валшмид, който без забавяне стреля във вратата за 3:2.
В 94-ата минута обаче Турция се добра до 3:3 след много красива атака. Гостите размениха няколко хубави подавания, Абдулкадир Омур свали за Кенан Караман пред вратарското поле и той отблизо не сгреши.

Това бе трето поредно равенство за Германия, която ще играе срещу тима на Украйна в Лигата на нациите в събота вечер. За Турция това също е трето поредно реми. Южните ни съседи гостуват на Русия в Лигата на нациите в неделя.

Ето и резултати от останалите контроли от вчера:

Дания - Фарьорски острови 4:0
Естония - Литва 1:3
Малта - Гибралтар 2:0
Черна гора - Латвия 1:1
Кипър - Чехия 1:2
Люксембург - Лихтенщайн 1:2
Австрия - Гърция 2:1
Португалия - Испания 0:0
Словения - Сан Марино 4:0
Нидерландия - Мексико 0:1
Швейцария - Хърватия 1:2
Полша - Финландия 5:1
Италия - Молдова 6:0
Франция - Украйна 7:1.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна