Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп отказва да участва във виртуален дебат с Байдън

Тръмп и Байдън по време на първия дебат на 29 септември
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп отказа да участва във виртуален дебат с Джо Байдън.  Преди това федералната комисия обяви, че вторият президентски дебат между двамата ще се проведе дистанционно. Решението беше взето, след като Тръмп се зарази с Covid-19. Новината остави на заден план провелия се снощи вицепрезидентски дебат между Майк Пенс и Камала Харис.

В интервю тази сутрин за "Фокс Бизнес" Тръмп заяви, че решението за виртуален дебат цели да защити Джо Байдън, който прие да дебатира дистанционно.

"Не, няма да си губя времето с виртуален дебат. Това не може да е дебат - да седиш зад компютър и да дебатираш, това е смешно, и да те отрежат, когато си поискат".

Вместо да участва във виртуалния дебат на 15 октомври Доналд Тръмп обяви, че същата вечер ще проведе митинг и разказа за здравословното си състояние.

"С удоволствие бих отишъл на митинг тази вечер, исках да отида още снощи. Но мисля, че съм по-добре, и както се шегувам  - чувствам се по-добре, отколкото съм се усещал преди 30 години. Мисля, че с дължи на Редженерона, а и това си е божи дар заради всичко, през които преминах. Но каквото и да правиш, не можеш да се защитиш от това нещо, като вземаш превантивни мерки".

Първият дебат между Тръмп и Байдън беше определен като най-лошият в историята.

За разлика от кандидатите за президент, Камала Харис и Майк Пенс имаха цивилизован словесен сблъсък. В центъра беше пандемията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна