Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лека нощ, Лили" ще съхрани спомена за Виолета Гиндева

Петър Вълчев и Виолета Гиндева
Снимка: Петър Вълчев, личен архив

"Лека нощ, Лили" e един филм за живота и за трудността да се разделим с любимите хора, за вечната история за любовта и смъртта. В главната роля е Виолета Гиндева.  

Режисьорът и сценаристът на филма Петър Вълчев каза пред Радио София, че очаква филмът да се появи на големия екран до края на тази или началото на следващата година. Той сподели, че категоричното му усещане е било, че Виолета Гиндева е била най-подходящата за ролята на главната героиня Дора и разказа какво условие е поставила актрисата, за да се включи в проекта.

“Направи ми впечатление пламъка в нейните очи и младото момиче, което видях в тях. Виолета беше на една немалка възраст, но носеше в себе си това момиче, което не искаше да продължи напред, без да продължава да играе. И постоянно го правеше - да играе, да твори, да мечтае. Тя беше един от най-жизнените хора, които познавах,”  добави Вълчев.


Режисьорът коментира и поредното международно признание за филма му - "Монолог в антракта", посветен на прима балерината Веса Тонова, който последно спечели награда за най-добър филм от най-големия филмов фестивал на открито в Европа - Полският филмов фестивал. Лентата има и премиера в Косово, а скоро отново ще бъде достъпна в столичните кина.

Повече за работата на Петър Вълчев с Виолета Гиндева - чуйте в интервюто на Ангелина Грозева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна