Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стиви Уондър издава 2 песни в един ден

Планира нов самостоятелен албум, озаглавен "През очита на Уондър"

Стиви Уондър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След 4 години Стиви Уондър се завръща с нови композиции. Легендарният 70-годишен музикант представи песните си "Where Is Our Love Song" и "Can't Put It In The Hands Of Fate" по време на виртуална пресконференция снощи. Музикантът обяви също, че напуска „Motown Records“ след почти 60 години, след като подписа с компанията през 1961 г.

Говорейки за „Where Is Our Love Song", Уондър обясни: „Това е песен, върху която реално започнах да работя, когато бях на 18, дори незнаейки за какво ще бъде тя, но разполагайки с мелодия. Но тази година настъпи цялостно объркване и омраза и ситуация Изток срещу Запад, ляво срещу дясно... Това е просто сърцеразбиващо. Гледах всичко това и си казвах: „Чакай, как можеш да говориш за Бог и да има омраза в теб?“

За втората песен - „Can't Put It In The Hands Of Fate“ Стиви Уондър добави: „Мислех си къде е нашето място в света. И че това е най-важното време. Не само цветнокожите, но младите хора навсякъде зоват: „Това не е приемливо“. Промяната е точно сега. Не можем да я оставим в ръцете на съдбата. Никой няма време да чака."

На виртуалната си пресконференция Уондър отбеляза, че за първи път издава две песни в един и същи ден. Планира да ги включи в нов самостоятелен албум „Through the Eyes of Wonder“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна