Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катрин Тасева спечели контролното на грациите ни

Катрин Тасева
Снимка: facebook.com/BGRGfederation

Катрин Тасева (Левски Илиана) се класира първа в многобоя на днешното контролно на националния отбор - жени по художествена гимнастика, което се проведе при закрити врати в тренировъчната зала на Арена Армеец. Контролното беше закрито с оглед спазването на мерките за безопасност по време на извънреднатата епидемична обстановка.

Катрин Тасева спечели и всичките първи места на 4-те уреда - обръч, топка, бухалки и лента.

Втора в многобоя се класира Татяна Воложанина (Левски Илиана), която е втора и на уредите обръч, топка и бухалки, а на лента се нареди на третото място.

Трета в многобоя е Вая Драганова (Левски Триадица), която спечели второто място на лента и се нареди трета на обръч, топка и бухалки.

В контролното участваха само състезателките от основен състав жени. Боряна Калейн не взе участие, защото лекува грип, а Лъчезара Пекова също не игра, макар че започна да тренира в залата, след като се възстанови от травма, но все още не е в оптимална форма за участие в контролно състезание.

При девойките участваха също гимнастичките от основен състав, които се готвят за Европейско първенство, като всяка една изигра по три уреда.

Първото място в днешното контролно при девойките спечели Ева Брезалиева (Олимпия-Бургас), втора се класира Радина Томова (Локомотив Сф), а трета се нареди Стиляна Николова (Етър ВТ).

Ева Брезалиева спечели три първи места на уредите - въже, топка и бухалки, а първа на лента се класира Стиляна Николова, която се нареди втора на топка и трета на бухалки (на бухалки играха и трите състезателки), а Радина Томова зае второто място на въже, бухалки и лента.

Ансамблите също изиграха своите композиции.

Всички показаха много добра подготовка с оглед на времето, с което разполагаха за трениране в зала.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна