Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Скандал в Златоград заради дарителска кампания на общинската болница

Златоград
Снимка: Божидар Чолаков БНР Кърджали

Ръководството на болницата в Златоград обяви дарителска кампания за събиране на средства и продукти. Акцията е обявена в социалните мрежи, като сред необходимите на болницата продукти са има както храни, така дърва за огрев и лични предпазни средства заради коронавируса. Кметът на Общината Мирослав Янчев определи кампанията като позорна.
 
Имаме нужда от всичко, каза доктор Людмил Личев, управител на многопрофилната болница за активно лечение "Професор доктор Асен Шопов" в Златоград.

"Хората от района са свикнали и ни даряват много картофи, лук, ред други селскостопански продукти точно по това време, когато си събират продукцията. Преди да пусна обявата, аз не съм му се обаждал, но няма нищо лошо, напротив, това е хубаво, нека хората да знаят, защото самите хора идват и ме питат: "Искате ли да донеса"?

Кметът на общината Мирослав Янчев реагира остро.

"Цялата тази история за мен е позорна. Казвам го, защгото от 13 години управлявам общината като представител на изпълнителната власт. Недоумявам, че това нещо може да бъде изписано от общинско учреждение без наше съгласие, естествено и без резолюцията на общински съвет, който е принципал на болницата. Категорично се разминава с действителността. Нашата болница е стабилна. Има текущи задължения, които са около 30 хиляди лева. Използвам случая чрез програма "Хоризонт"  да поканя всички млади специалисти, които са готови да работят, общината ще осигури всякакви условия, а нашата болница има нужда от нови лекари с по-различно креативно мислене по отношение, дори на менажирането".

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.