Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разговорите на президента Радев с естонския му колега в Талин се отлагат

| обновено на 20.10.20 в 12:25
Президентите Румен Радев и Керсти Калюлайд
Снимка: БГНЕС

Заради усложнената епидемична обстановка с коронавируса програмата от втория ден на посещението на президента Румен Радев в Естония се отлага, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Планираните за днес официални срещи в Талин няма да се състоят.

Вчера президентът Румен Радев участва в Талин в среща на върха на инициативата "Три морета", председателствана от естонския му колега Керсти Калюлайд. Президентът на Естония символично връчи знамето на инициативата "Три морета", която България ще председателства през 2021 година. "Три морета", към която има и инвестиционен фонд, обединява 12 европейски държави между Адриатическо, Балтийско и Черно море.

За днес беше планирана церемония по официално посрещане на Радев в президентската администрация в Талин, разговори с държавния глава, с премиера и с председателя на парламента на Естония, но преди обед стана ясно, че срещите се отменят.

От прессекретариата на президента уточниха, че Румен Радев и Керсти Калюлайд са провели телефонен разговор тази сутрин предвид състоялата се вчера среща между двамата в Талин в рамките на инициативата "Три морета", на която са били обсъдени темите от дневния ред на двустранните отношения.

Радев и Калюлайд са решили посещението на българския държавен глава в Естония да бъде отложено заради усложнената обстановка, свързана с разпространението на коронавируса, и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма за днес.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна