Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен концерт в ловешката езикова гимназия

| обновено на 22.10.20 в 16:03
Снимка: Пламен Христов

Традиционният фестивал на ловешката езикова гимназия, който трябваше да се състои през април, но беше отложен заради пандемията тази година, ще премине под формата на благотворителен концерт днес, а събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на майката на момиче, завършило през май училището.

Благотворителният концерт е от 18.00 ч. в двора на бившата казарма в центъра на Ловеч. В него ще участват настоящи и бивши ученици на гимназията. За набавяне на необходимите средства за операцията на жената те продават и тениски, химикалки и други предмети с цитат от Вазов: „Не се гаси туй що не гасне“.

Дванадесетокласниците Цветина Иванова, Мая Иванова и Антон Иванов са част от инициаторите.

„Езиковата гимназия винаги помага на такива каузи и най-вече защото е бивша ученичка на гимназията. Ако ние не помогнем, кой ще помогне? На това момиче най-много си заслужава да помогнем. То само се справя през всичките тези години".

Учениците казаха още, че искат да помагат на хората и това е традиция в училището.

„Искаме да ги научим, че трябва да се уважават, да са заедно, да се обичат и да им показваме, че щом едни деца от гимназията могат да събират пари и да подкрепят такива хора, значи и по-големи граждани могат".

Входът за благотворителния концерт е 5 лв. за възрастни и 2 лв. за ученици.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна