Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветниците гласуват отпадането на такса "тротарно право"

| обновено на 22.10.20 в 08:39
Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив

Отпадане на таксата „тротоарно право“ от 1-ви ноември до 31-ви януари 2021 година в Пловдив предлага кметът Здравко Димитров. Предложението му за облекчаване на бизнеса в Covid кризата трябва да се гласува на днешната сесия на Общинския съвет. От отпадането на таксата, което се предвижда да става по служебен път, ще се възползват заведенията с маси на открито, пазари, тържища, панаири и други с преместваеми търговски обекти.  

Ще се разглежда и отдаването под наем на терен, на който да се изгради временен паркинг на „Пещерско шосе“ за над 100 паркоместа. Предложението, внесено от заместник-кмета арх. Невена Балчева, предвижда Общината да разиграе на търг имот от над 7 декара срещу месечен наем от 2 200 лв., който попада в бъдещото разширение на булеварда. За това има инвестиционно предложение от „Булфарма“, свързана с една от болниците на „Пещерско шосе“. ОТ ВМРО още вчера заявиха, че няма да подкрепят предложението и че срещу изграждането на паркинг вече се набира подписка на жители в близост до терена. 

Съветниците ще гласуват и предложение за отпускането на сума от над 200 хиляди лева за дейности, свързани с изграждането на детската градина на ул. „Богомил“ идната година, както и увеличаването на служителите на общинското предприятие „Градини и паркове“. 

Предлага се още да се измени приходната и разходната част на бюджета за тази година като се намали почти наполовина погасителната вноска за облигационния заем и с намалението да се редуцират приходите, предвидени от продажба на общински нефинансови активи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна