Eмисия новини
от 00.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Павел баня упрекнаха АПИ и Пътното управление в Стара Загора за честите катастрофи

Председателят на ОбС Милена Паунова излезе с отворено писмо във фейсбук срещу бездействието на институциите

Жена на 39 години загина тази сутрин при катастрофа на Подбалканския път близо до Павел баня, на разклона за село Скобелево. Поредната жертва в този участък предизвика отворено писмо във фейсбук на председателя на Общинския съвет в Павел баня Милена Паунова. Текстът е адресиран до Областно пътно управление- Стара Загора и АПИ-София.   На личния си профил във фейсбук Милена Паунова заявява: "Възмутена съм, не - бясна съм от вашия непукизъм, от безхаберието, с което се отнасяте към всичко това, което се случва на поверените ви от държавата пътни участъци. Област Стара Загора е сред областите с най-немарливо областно пътно управление".

Причината за инцидента според нея на разклона до село Скобелево е липсата на още една лента на пътното плътно , в която автомобилите да изчакват при завой на ляво на Подбалканския път. Участъкът е част от републиканската пътна мрежа.

Другият проблемен път в община Павел баня , на който също стават катастрофи,  е път II – 56 в частта си от разклон „ Гердеме“ до град Павел баня. Там просто е въпрос на време да се случи нещо подобно, за този участък от години съм без думи- споделя още Милена Паунов. " По този път няма дупки - там има кратери. И всяка година наблюдаваме едно и също – ремарке с малко асфалт и първобитен начин на изкърпване на поредни зейнали дупки“- пише още Паунова

Председателят на Общинският съвет , която беше зам.-кмет в предишното управление на Павел баня твърди , че от години общинското ръководство сигнализира институциите за проблемните участъци, но решение  до момента няма.

Тя увери ,че усилията на кмета Иса Бесоолу и на общинските съветници са насочени към подобряването на инфраструктурата в общината и търсене на съдействие от държавата за ремонтирането на проблемните участъци.


Публикуваме писмото без редакторска намеса:
ДО ОБЛАСТНО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ СТАРА ЗАГОРА
Уважаеми дами и господа,
Не, не сте уважаеми! Отново дочакахме поредния трагичен инцидент на прословутия разклон за село Скобелево, община Павел баня на ПЪРВОКЛАСЕН ПЪТ. Инцидент, който взе поредната си жертва. Един млад живот си отиде нелепо! Осиротяха още две деца! Още един човек остана без спътника си в живота. Възмутена съм, не - бясна съм от вашия непукизъм, от безхаберието, с което се отнасяте към всичко това, което се случва на поверените ви от държавата пътни участъци. Област Стара Загора е сред областите с най-немарливо ОБЛАСТНО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ. Немарливо във всяко отношение! Въпрос на време е да се случи следващ трагичен инцидент на друг потенциално опасен „ПЕРФЕКТНО ПОДДЪРЖАН ОТ ВАС УЧАСТЪК“. Път II – 56 в частта си от разклон „ Гердеме“ до град Павел баня. Там просто е въпрос на време да се случи нещо подобно, за този участък от години съм без думи. Предстои зимен сезон, а по този път няма дупки - там има кратери. И всяка година наблюдаваме едно и също – ремарке с малко асфалт и първобитен начин на изкърпване на поредни зейнали дупки. За маркировката просто не ми се пише - тя липсва от години, дами и господа, най-малкото една осова линия сложете, защото в тъмната част на денонощието, ако на среща ти се движи МПС, бъдете сигурни, че нищо не се вижда. Да не започваме да свикваме. Ей така, между другото, да си пукаме гумите, да си кривим джантите, да се хвърляме я отляво, я отдясно на ПРОСЛОВУТИТЕ ПЪТИЩА. Нали на вас не ви пука! Не ви пука за предстоящите жертви по пътищата, които трябва да поддържате с НАШИТЕ ПАРИ. Не ви пука за сираците, не ви пука за овдовелите. Важното е да си стоите зад бюрцата на топличко и да си чешите езиците колко сте велики.
Без уважение: Милена Паунова.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.