Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Гърция въвеждат по-строги мерки

Снимка: БГНЕС

В Гърция влизат в сила по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Маските стават задължителни и на открито, въвежда се вечерен час. Магазините и заведенията в активните райони ще работят с намалено работно време. 

Задължително носене на предпазни маски на закрито и открито в цялата страна въвежда гръцкото правителство. В общо 19 области влиза в сила забрана за движение на гражданите от 12,30 през нощта до 5 сутринта. Сред засегнатите райони са Атина, Солун и Серес. В барове и заведения за хранене, които задължително затварят в полунощ, клиентите може да заемат до 50% от капацитета на заведението и трябва да спазват дистанция.

Търговските обекти ще работят при стриктно съблюдаване на санитарните мерки. В рисковите райони е забранено да се събират повече от 9 души, препоръчва се да не се посещават и роднини. Държавните и частни компании преминават към работа дистанционно, където е възможно.

Засега само областите Козани и Касторя са в условия на карантина.

Полицията ще следи за спазване на мерките, като на нарушителите ще се налагат високи глоби, предупреди министърът по защита на гражданите Хрисохоидис.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!