Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират се плановите операции в болниците в Ловешка област

Болницата в Ловеч
Снимка: БГНЕС

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Ловеч д-р  Анета Винева от утре 25 октомври се спират плановите операции в болниците на територията на област Ловеч заради нарастващия брой заболели от коронавирус, а още четири лечебни заведения в областта трябва да имат готовност да приемат пациенти с Covid-19.

След регистрираните 18 нови случаи на заразени с коронавирус в област Ловеч за последното денонощие, заболеваемостта в региона за последните 14 дни вече е 117,5 на 100 000 души население. Директорът на Здравната инспекция д-р Анета Винева поясни, че двете болници в Ловеч и Троян, които в момента приемат пациенти с коронавирус, все още не са изпълнили целия си капацитет: "Като се изчерпи този капацитет, готовност трябва да имат всичките болници, защото в момента вълната е висока и има много хора, които се нуждаят от хоспитализация. Просто болниците трябва да имат тази готовност във всеки един момент".  

Винева допълни, че при нарастване на заболеваемостта на над 120 на 100 000 души население ще бъде прекратен и плановият прием на пациенти в болниците в областта.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна