Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца връчват послания за безопасно шофиране на шофьорите в София

Снимката е илюстративна
Снимка: ОДМВР - Силистра

Деца от Националният дворец на децата ще връчат послания за безопасно шофиране  в рамките на кампанията "Посланията на есенния лист". Съветите и препоръките  са написани от децата на листчета хартия и са прикрепени към есенни листа. Докато автомобилите изчакват на червения сигнал на светофара на бул. „Константин Величков" водачите ще получат посланията на децата, обясни директорът на Националния дворец на децата Татяна Досева. Тя поясни, че кампанията  увлича децата и прави шофьорите по-внимателни на пътя.

„Кампанията постига целите си и доказателство за това е, че все повече ученици и деца от цялата страна се присъединяват към нея. В крайна сметка, тя е един много добър начин, по който да се привлече вниманието на всички участници в пътното движение върху необходимостта от спазване на всички правила. Посланията са: „Внимавайте за деца на пътя“; „Не карайте с превишена скорост“; „Пазете децата“; „Не пресичайте на червено“, „Не говорете по телефона, докато шофирате“, „Пазете пешеходците и велосипедистите“; „Карайте внимателно“; „Поставете си колана“; и други такива

Проявата се провежда за 9-та поредна година. Около 20,30 хиляди деца по места, от цялата страна,  ще се включат в кампанията "Посланията  на есенния лист". В София около 60 деца ще връчат на шофьорите  своите пожелания за безопасност на пътя. Инициативата се реализира със съдействието на Главна дирекция Национална полиция, Регионалното управление на образованието -София град, Столичната община, Съюза на българските автомобилисти, Българския червен кръст  и други неправителствени организации.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна