Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пауло Фонсека: ЦСКА София е отлично подготвен физически

Пауло Фонсека по време на пресконференцията.
Снимка: AS Roma

ЦСКА София е много добре подготвен физически тим, който притежава много добри играчи едно на едно. Това заяви старши треньорът на Рома Пауло Фонсека на пресконференцията преди мача между двата отбора от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа утре в Рим.

"За мен е важно да имаме правилното отношение в този мач", каза Фонсека преди двубоя. "ЦСКА не постига добри резултати в последно време, но нека не забравяме, че те отстраниха Базел. Това е много добре подготвен физически тим, който пресира дълбоко и има много добри играчи едно на едно", добави 47-годишният португалец.

Специалистът добави, че това, че съперникът е уволнил треньора си само преди няколко дни, не го прави по-слаб.
"Ние трябва да се фокусираме върху нашата игра и да не чакаме само на грешки на съперника", посочи Фонсека.

Португалецът разкри, че ще заложи в стартовия състав на испанеца Борха Майорал на върха на атаката и добави, че проблемите, които изпитва тимът му в защита, не се дължат само на отсъствието на централния бранител Крис Смолинг.

"Крис Смолинг е важен играч за нас, но головете, които допускаме, не са пряко свързани с неговото отсъствие. Момчетата, които играха срещу Милан в защита - Манчини, Ибанес и Кумбула, се справиха добре. Хубаво е, че Крис се завръща и ще може да започне мача като титуляр", каза още Фонсека.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна