Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестите на служителите в МВР продължават въпреки насрочените преговори

Снимка: БГНЕС

Протестите на служителите в МВР продължават по график, независимо от писмото на вътрешния министър Христо Терзийски до Синдикалната федерация с насрочена дата за започване на преговори. Утре протест пред полицейските управления ще има в Благоевград, Сандански и Гоце Делчев.  

Седем дни след началото на поредицата от мълчаливи протести  от Синдикалната федерация на служителите в МВР потвърдиха, че са получили покана от ръководството на вътрешното ведомство за започване на преговори. Димитър Попов, заместник- председател на  най- големия полицейски синдикат, заяви: 

"Получихме покана за започване на преговори с министъра на вътрешните работи, които са насрочени за 2 ноември, от 14 часа". 

Въпреки това планираните за утре протести ще се проведат: 

"В Благоевград - в обедната почивка на колегите. А в 17:30 ще бъдат в Гоце Делчев и в Сандански". 

Служителите в МВР  настояват  високорисковата им и отговорна работа по време на извънредната ситуация с коронавируса  да бъде оценена , включително и финансово, така както в другите 34 държавни структури, чиито възнаграждения бяха увеличени до 30% с Постановление на МС. 

От Синдикалната федерация на служителите в МВР коментират факта, че поканата за преговори  е отправена в деня на внасяне на проектобюджета в НС: 

"Щом като имаме покана за преговори по тези наши искания, има някакъв шанс. Надявам се да не стигаме до в обявения вече национален протест на осми ноември".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна