Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предизвикалият катастрофата, в която загина Милен Цветков, иска да е на свобода

Тежката катастрофа, в която загина журналистът Милен Цветков, стана на бул. "Черни връх" на 19 април.
Снимка: БТА

22-годишният Кристиан Николов, който предизвика тежката катастрофа на Великден, в която загина журналистът Милен Цветков, е поискал промяна на мярката си за неотклонение.

Софийският градски съд ще заседава по искането в понеделник. От съда уточниха, че заради невъзможността да бъдат спазени всички противоепидемични мерки, в съдебната зала ще бъдат допуснати само страните по делото.  

В началото на месеца Софийската градска прокуратура обяви, че разследването е приключило, а финалното обвинение на Кристиан Николов е прецизирано и е за умишлено причиняване на смърт при пътнотранспортно произшествие.

Тежката квалификация е, както заради откритите в кръвта му наркотици, високата скорост и липсата дори на опит да спре на червен светофар, така и заради опасността, която е създал с поведението си за другите водачи и за преминаващите пешеходци. 

Предвиденото в закона наказание е затвор от 15 до 20 години или доживотен затвор. Тогава от прокуратурата обявиха, че започва предявяването на материалите по делото на страните и внасяне на обвинителен акт в съда. Част от него ще е и майката на 22- годишния мъж, защото автомобилът, с който удря Милен Цветков, е собственост на фирмата ѝ.

Кристиан Николов е в ареста от 20 април. През юли той поиска по -лека мярка за неотклонение, но и Софийският градски, и Софийският апелативен съд му отказаха. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна