Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 19-и път програма „Христо Ботев” връчи наградите „Златният будилник”

| обновено на 02.11.20 в 14:36
Снимка: Ани Петрова

На 1 ноември – Денят на будителите програма „Христо Ботев” връчи годишните си награди „Златният будилник”. Традицията започва от 2002 г. като вътрешно гласуване на всички работещи в програмата, а наградите се присъждат за висок професионализъм, всеотдайна работа и будителски дух в ефира на националната програма за култура, музика и образование на БНР.

Носители на отличието са журналисти, музикални редактори от програмата и личности, свързали с нея съдбата си.

Тази година, макар и без тържество, „Златният будилник“ получиха:

- За журналистика: Росица Панайотова – автор и водещ на предаването за популяризация на науката: „Лабиринти на познанието“ и „Радиоенциклопедия“ в следобедната образователна линия „1001 защо – Ефир знание“, нейният професионален път с програма „Христо Ботев“ е над 20 години.

Росица Панайотова с награда „Златният будилник“ за журналистика. Снимка: Ани Петрова

- За музикален редактор: Зорка Мирчева, която осъществява музикалното оформление на предаванията: „Аларма“, „И рибар съм, и ловец съм“,  „За думите“, „Кабаре „Фата Моргана“ и други предавания в програмата.

Зорка Мирчева с награда „Златният будилник“ за музикално редакторство. Снимка: Ани Петрова

- За колегиално сътрудничество при техническото реализиране на продукции на програма „Христо Ботев“ е отличен звукорежисьорът Иван Драголов, който над 23 години е на тонрежисьорския пулт в БНР, от които 14 години – в Радио Стара Загора.

Иван Драголов (вляво) - с награда „Златният будилник“ за звукорежисура, и Митко Новков. Снимка: Ани Петрова

- За ярко творческо сътрудничество на човек, трайно свързал името си с културно-образователната програма „Христо Ботев“: Юлия Петрова, която е била редактор в програмата над 40 години – професионалният ѝ път преминава в редакция „Литература и изкуство“, а сега слушате нейни репортажи за изложби и интервюта с майстори на изобразителното изкуство, писатели и артисти в предаванията: „Артефир“, „Какво се случва“, „Време и половина“ и „Аларма“.


За всеотдайност към програмата специален „Златният будилник“ се присъжда на Негрита Георгиева – дългогодишен координатор на екип „Драматургични форми“.​

Майя Динева получава от Митко Новков наградата „Златният будилник“ за всеотдайност - присъдена на Негрита Георгиева

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна