Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Усложнява се ситуацията с обслужване на пациенти с Covid-19 във Варна

Снимка: Ани Петрова

Ситуацията с обслужването на пациенти с коронавирус и във Варна се усложнява. Вчера двата реанимационни екипа на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна са чакали четири часа пред Инфекциозната клиника, тъй като там е имало струпване и на други линейки с пациенти, съобщи д-р Иван Здравков, заместник директор на Центъра:

"Явно напливът на пациенти е голям. Грубо казано, 78% от екипите ни са пред Инфекциозно отделение и чакат разпределение на пациентите. В неделя са били заведени 15 човека, а са приети двама - и куриозът другият, много ме възмути - пращат наш екип с пациент до Провадия, където трябва да бъде хоспитализиран. Това са 55 километра и се оказва, че там няма да го приемат и екипът се връща. Преди седмица може би пациент почина пред инфекция (инфекциозното отделение - бел. ред), пациентът се влошава от дихателна недостатъчност, колегата вика втори наш екип, реанимационен, но пациентът почина", коментира Здравков.

Според д-р Иван Здравков сред проблемите в организацията е и фактът, че има само един медик, който координира и разпределя пациентите за хоспитализация  в здравните заведения.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени