Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФБ даде начало на програма за стимулиране на стартъпи, малки и средни компании

Снимка: www.bse-sofia.bg

Днес беше даден официален старт на програма за стимулиране и насърчаване растежа на стартъпи, малки и средни компании - beamUp lab. Програмата е по инициатива на Българската фондова борса (БФБ).

Тя се реализира се под егидата на Министерството на финансите (МФ), в партньорство с Фондa на фондовете (ФнФ), Българската банка за развитие (ББР), Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) и Българската стартъп асоциация (BESCO), съобщават от Българската фондова борса.

Целта на програмата е да отличи перспективни и иновативни български компании с устойчиви бизнес модели, да им даде видимост пред потенциални инвеститори, както и да повиши тяхното знание относно възможностите за финансиране.

Основен фокус на програмата beamUp lab е поредица от четири стратегически срещи, на които компаниите ще се запознават с всички възможности за финансиране, така че да могат да инвестират гъвкаво и успешно в бизнес идеите си. По време на срещите компаниите ще обменят опит и най-добри бизнес практики.

Първата стратегическа среща ще се проведе на 26 ноември, посочват от БФБ и добавят, че програмата е с продължителност от една година, като през нея ще преминат 20 компании. Самите компании са подбрани по специална методология, създадена от Българската фондова борса.

Повече информация за beamUp lab и компаниите, включени в нея, може да бъде намерена на: www.beamuplab.space.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна