Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София и Скопие ще продължат да търсят общо решение по откритите въпроси

| обновено на 08.11.20 в 18:53
Снимка: БТА

Премиерите на България и на Северна Македония Бойко Борисов и Зоран Заев са провели днес телефонен разговор, на който са заявили намерение за намиране на решение по откритите двустранни въпроси, съобщава БГНЕС, като цитира агенция МИА.

В съобщение на пресслужбата на правителството на Северна Македония се казва, че Заев и Борисов изразили общата си увереност, че както те самите, така и съответните правителствени представители и екипи ще продължат разговорите по отворените двустранни въпроси с цел намиране на решение, което да бъде в интерес на двете страни и на европейската интеграция.

Заев е пожелал на Борисов здраве и бързо възстановяване от коронавируса. Борисов от своя страна е осведомил Заев, че се чувства много по-добре и здравословното му състояние е стабилно.

Двамата премиери са обсъдили още подготовката на предстоящата среща в София в рамките на Берлинския процес и са се договорили да разговарят отново по телефона утре, за да решат дали срещата Европейски съюз - Западни Балкани ще бъде проведена с физическо присъствие или онлайн, се казва в съобщението.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна